Első tavaszi vetés a Szőnyi Színes kertben!

2020. február 25-én, ragyogó tavaszi napsütésben érkezett a Szőnyi Színes Óvoda Lepke csoportja az idei első zöldborsó vetésére a Kemencés udvarba.Türelmesen várjuk az eredményt és szólunk, ha lehet szüretelni!

Kiszebáb égetés a Kemence Egyesületnél

2020. február 25-én a Szőnyi Színes Óvoda kicsinyei és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi csoportjának fiataljai hozták el a Kemence Egyesület és a Szőnyi Lovas Sportegyesület udvarára a saját maguk készítette kiszebábjaikat, hogy azokat elégetve, elűzzék a telet és ünnepeljék a tavaszt! A télűző mondókák regélése és a tavaszköszöntő dal éneklése után kiszebábjainkat meggyújtottuk, majd a körtáncba kezdtünk. Remélhetőleg sikerült a telet elűznünk, várjuk a tavaszt!

Fánk kavalkád a Kemencés Házban

2020. február 29-én Fánk kavalkáddal várta az érdeklődőket a Kemence Egyesület a szőnyi Kemencés Házban!
Készítettünk hagyományos forgács- és szalagosfánkot, képviselőfánkot és a megunhatatlan boldogi nagyrózsa fánkot.
Köszönjük a Komáromi Nőklub nagyijainak segítségét, hogy ismét megosztották tudásukat.
A rendezvény az EFOP-1.2.9-17-2017-00020 számú, "Nők a Központban" projekt keretében és forrásaiból valósult meg.

Fácán-kert avatás a Kemence Egyesületnél

Szociális farmunkon fácán-kertet avattunk fel 2020. 06. 23-án, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal támogatásával, az Országos Közfoglalkoztatási Mintaprogram keretében, mely a későbbiekben a szervezet fenntarthatóságát segíti elő.

Kisgazda tábor

2020. augusztus 10-től 14-ig Kisgazda tábort tartottunk a Kemence Egyesületnél, ahol igazi „kisgazdaként” tevékenykedtek.A gyerekek barkácsoltak, készítettek madáretetőt és szalvétatartót, javítottak ezt-azt, megtanulták az állatok etetését és tisztán tartását, valamint megannyi házkörüli teendőt, no és persze rengeteget játszottak.

Élménygazdaság a Kemence Egyesületnél

2020. szeptember 12-én a Kislépték Egyesület a szőnyi Kemence Egyesület lovasfarmjára szervezte "Legyél Te is Élményparaszt!" elnevezésű képzését.

Segítő Családi Nap

2020. szeptember 26-án Segítő Családi Napot szervezett a Kemence Egyesület a szőnyi Kemencés Ház udvarára és lovasfarmjára az EFOP-1.2.9. számú projekt keretében.

„Eddz a szabadban”

Számunkra a hétköznapokban is a hitelesség a szempont. Ezért 2020. október 10-én, szombaton „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” című, EFOP-1.8.6 kódszámú projektnek biztosítottunk helyszín. A projektnek a célcsoportja kiemelten a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők. Miután szervezetünk nagy létszámban foglalkoztat ilyen kollégákat örömmel adtunk helyszínt a rendezvénynek.

Bábtoborzó

2020. október 14-én bábtoborzót szervezett a Kemence Egyesület a komáromi Arany17 rendezvényközpontban "A báb csodákra képes" című, TOP-7.1.1-16H-ESZA-2020-01289 számú projekt kapcsán.

Pályaorientáció a Kemence Egyesületnél

2020. október 21-én a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola 6. osztályosai jöttek a Kemence Egyesülethez a pályaválasztási nap alkalmából. Tizenöt szakmát tudtunk bemutatni, hiszen ennyiféle szükséges egy sikeres élményfarm működtetéséhez. A gyerekek aktívak voltak, sokat kérdeztek.

Pályaorientáció a Kemence Egyesületnél - 2020. 11. 06.

2020. november 6-án a Komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola négy osztálya volt a Kemence Egyesületnél pályaorientációs nap keretében. Sok szakmáról beszélgettünk, amire egy Szociális Farmon szükség van. Élményekkel távoztak a gyerekek élményfarmunkról!