Gasztronómiával a közösségekért
Projektünk fő céljai, Komárom gasztro-kulturájának megteremtése a közösség erejével, hagyományos és speciális étrendűek számára főzőtanfolyamok, ismeretátadó előadások tartása, a helyi gazdasági szereplők bevonásával.
Fontos, hogy az otthon melegének, megtartó erejének, része legyen a gasztro-kultúra, hiszen ezekből tudunk erőt meríteni a mindennapokban. Az étel elkészítése lehet egy családi program is, az étkezés akár egy családi esemény, a legtöbb nagy megbeszélés itt történik.
A családból kilépve egy közösségi főzés, közösségfejlesztő és megtartó erővel bír. A magyar népnél jelentős szerepük van az ételeknek ünnepeinknél, évszakoknál, hagyományainkban.
Komáromban is több hagyományos helyi étel van, ami részben a folyó melletti élettérnek köszönhető, mint például az ecetes hal, de péksütemények, levesek is kötődnek a településhez.
A következő nagy témakör, mely felmerült, a speciális étrendet igénylők kiszolgálása. Egyre több a glutén, laktóz, szója, tojás és sorolhatnám a különféle allergiákat, érzékenységeket.
Szakemberek segítségével ismerjük meg a mai modern helyes étrendeket, egészséges alapanyagból egészséges étel, majd azokat el is készítjük.
A projekt zárásaként egy nagyszabású főzőversenyt rendezünk, melynek szereplői magánszemélyek, cégek, szervezetek

Cím
2921 Komárom, Kossuth utca 81.
Nyitvatartás
Előzetes egyeztetés alapján
Kapcsolat
kemence.egyesulet@gmail.com
+36 70 774 1111