Gasztronómiával a közösségekért

Projektünk fő céljai, Komárom gasztro-kulturájának megteremtése a közösség erejével, hagyományos és speciális étrendűek számára főzőtanfolyamok, ismeretátadó előadások tartása, a helyi gazdasági szereplők bevonásával.

Fontos, hogy az otthon melegének, megtartó erejének, része legyen a gasztro-kultúra, hiszen ezekből tudunk erőt meríteni a mindennapokban. Az étel elkészítése lehet egy családi program is, az étkezés akár egy családi esemény, a legtöbb nagy megbeszélés itt történik.

A családból kilépve egy közösségi főzés, közösségfejlesztő és megtartó erővel bír. A magyar népnél jelentős szerepük van az ételeknek ünnepeinknél, évszakoknál, hagyományainkban.

Komáromban is több hagyományos helyi étel van, ami részben a folyó melletti élettérnek köszönhető, mint például az ecetes hal, de péksütemények, levesek is kötődnek a településhez.

A következő nagy témakör, mely felmerült, a speciális étrendet igénylők kiszolgálása. Egyre több a glutén, laktóz, szója, tojás és sorolhatnám a különféle allergiákat, érzékenységeket.

Szakemberek segítségével ismerjük meg a mai modern helyes étrendeket, egészséges alapanyagból egészséges étel, majd azokat el is készítjük.

A projekt zárásaként egy nagyszabású főzőversenyt rendezünk, melynek szereplői magánszemélyek, cégek, szervezetek