Süni csoport

A SüNI Klub célja, hogy pedagógiai, gyógypedagógiai segítséget nyújtson azoknak a komáromi tanulóknak, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek. A tanulók egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, ami jelentheti 1-1 részképesség terület fejlesztését vagy komplex gyógypedagógiai fejlesztést.

 

Tanulócsoportunkban segítséget nyújtunk a házi feladat megírásában. Megtanítjuk a gyermekeket arra, hogy hogyan tudnak szöveget feldolgozni, milyen módszerekkel tudják azokat eredményesebben elsajátítani (tanulástechnikai módszerek).

 

A Fészek Klub célja a szülői közösség támogatása.  Egyéni esetmegbeszélésekkel, pedagógiai, gyógypedagógiai tanácsadással segítjük a szülőket, gondviselőket, hogy megértsék a gyermeküknél jelentkező tünetegyüttes okát,  segítünk az elsődleges szocializációs színtéren jelentkező problémák megoldásában.

 

A SüNI Klub a 12 éven felüli fiataloknak nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére. A klubtevékenység pedagógiai felügyelet mellett történik: közösségi játékok, kirándulások, darts, csocsó, filmklub, beszélgetések a korosztályt érintő témákról.

 

Az iskola előkészítő egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásainkra egész évben fogadjuk az iskolakezdés előtt álló óvodásokat. Keresztdominancia fennállása esetén az egyoldali kéz- és szemhasználatot lézerlövészet segítségével támogatjuk. A lézerfegyvert a komáromi Olimpia SE biztosítja számunkra.

 

A SüNI Klub egyéni és csoportos angol nyelvi foglalkozásokkal, tantárgyi korrepetálással segíti a tanulókat, hogy képességeiknek megfelelő idegen nyelvi tudásra tegyenek szert. 

Drámapedagógiai foglalkozásainkon kitalált szituációkban aktív cselekvésen keresztül fejlődik a gyermek önkifejezése, verbális-nonverbális kommunikációja, szociális képessége, gondolkodása.

A SüNI Klubtagok számára ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítunk a tavaszi és az őszi szünet idejére. Kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal, szabadtéri programokkal, közösségi játékokkal, játszótéri programokkal biztosítjuk a szabadidő hasznos eltöltését.


Szakmai team: Ferenczi Tamás angol (német, cseh, szlovák )nyelvtanár, Németh Annamária lézerlövészet, kreatív kézműves foglalkozásvezető, SüNIÖlelő Program vezetője, Tóthné Szilvási Terézia gyógypedagógus.