Süni csoport

A SüNI Klub célja, hogy pedagógiai, gyógypedagógiai segítséget nyújtson azoknak a komáromi tanulóknak, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek. A tanulók egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, ami jelentheti 1-1 részképesség terület fejlesztését vagy komplex gyógypedagógiai fejlesztést.

Tanulócsoportunkban segítséget nyújtunk a házi feladat megírásában. Megtanítjuk a gyermekeket arra, hogy hogyan tudnak szöveget feldolgozni, milyen módszerekkel tudják azokat eredményesebben elsajátítani (tanulástechnikai módszerek). 

A Fészek Klub célja a szülői közösség támogatása.  Egyéni esetmegbeszélésekkel, pedagógiai, gyógypedagógiai tanácsadással segítjük a szülőket, gondviselőket, hogy megértsék a gyermeküknél jelentkező tünetegyüttes okát,  segítünk az elsődleges szocializációs színtéren jelentkező problémák megoldásában.

A SüTI Klub a 12 éven felüli fiataloknak nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére. A klubtevékenység pedagógiai felügyelet mellett történik: közösségi játékok, kirándulások, darts, csocsó, filmklub, beszélgetések a korosztályt érintő témákról. 

Az iskola előkészítő egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásainkra egész évben fogadjuk az iskolakezdés előtt álló óvodásokat. Keresztdominancia fennállása esetén az egyoldali kéz- és szemhasználatot lézerlövészet segítségével támogatjuk. A lézerfegyvert a komáromi Olimpia SE biztosítja számunkra.

A SüNI Klub egyéni és csoportos angol nyelvi foglalkozásokkal, tantárgyi korrepetálással segíti a tanulókat, hogy képességeiknek megfelelő idegen nyelvi tudásra tegyenek szert. 

Drámapedagógiai foglalkozásainkon kitalált szituációkban aktív cselekvésen keresztül fejlődik a gyermek önkifejezése, verbális-nonverbális kommunikációja, szociális képessége, gondolkodása.

A SüNI Klubtagok számára ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítunk a tavaszi és az őszi szünet idejére. Kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal, szabadtéri programokkal, közösségi játékokkal, játszótéri programokkal biztosítjuk a szabadidő hasznos eltöltését.

Szakmai team: Ferenczi Tamás angol (német, cseh, szlovák )nyelvtanár, Németh Annamária lézerlövészet, kreatív kézműves foglalkozásvezető, SüNIÖlelő Program vezetője, Tóthné Szilvási Terézia gyógypedagógus.

 

 

Cím

2921 Komárom, Kossuth utca 81.

 

 

Nyitvatartás

Előzetes egyeztetés alapján

Kapcsolat

kemence.egyesulet@gmail.com
+36 70 774 1111