Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva – TOP-7.1.1-H- ERFA-2020-00600 pályázati felhívásban a Kemencés Szín elnevezésű projektet valósítjuk meg.

A pályázati konstrukció célja a városok kulturális és közösségi életének megújítása, közösségi alapú gazdaságfejlesztési módszertanok kialakítása és elterjesztése a helyi lakosság, civil szervezetek, vállalkozások és önkormányzatok együttműködésével. Ennek eredményeként partnerségben tervezett, integrált, újszerű és innovatív helyi fejlesztések valósulnak meg, amelyek a helyi közösségek megerősítésén keresztül hozzájárulnak a terület népességmegtartó képességéhez.

A stratégiai szintű együttműködés erősödésével cél továbbá a helyi civil szektor aktivitásának és ismertségének növelése, valamint az önkéntességre motiválás.

A projekt keretében a Kemencés ház folytatásaként egy nyitott Szín került megépítésre.

Megvalósítás éve/évei: 2020-2021.

Kedvezményezett neve: Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület

Projekt címe: Kemencés szín

Szerződött támogatás összege: 20.000.000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.27.

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00600

2021.08. 31. – Kemencés Szín átadása

A Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Komáromi Helyi Akciócsoportjához benyújtott, Városi épített örökség megőrzése, kulturális és közösségi célú megújítása tárgyú felhívás keretén belül 20.000.000 Ft támogatást nyert 2020-ban. A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00600 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A projekt tárgya a Kemencés Ház bővítése egy nyitott színnel, mely közösségépítő, fejlesztő rendezvények lebonyolítására alkalmas.

A színben tableteket helyeztünk el, melyek a környezetvédelmi-, állattartási- és mezőgazdasági foglalkozásokhoz kapcsolódó feladatokhoz használhatóak fel.

Megfelelő fény- és hangtechnikát szereltünk be, a megfelelő hatás elérése érdekében. A környezetbarát ismeretek átadása és szemléletformáló előadások szervezése feladatunk és felelősségünk.

Szervezetünket egyre gyakrabban keresik fel a helyi gazdasági élet szereplői, mind szabadidős programok, mind szervezetfejlesztési célokat szolgáló tréningek lebonyolítása céljából. A bővítés megvalósulásával a megnövekedett igényeket is ki tudjuk elégíteni, mellyel újabb munkabéreket tudunk finanszírozni, akkreditált munkáltatóként, előtérbe helyezve a hátrányos helyzetű álláskeresőket.

 

Projektünk a szabadidő minőségi helyen való eltöltésére, minőségi programokkal való törekvéssel járul hozzá a HKFS céljainak megvalósításához