Szociális farm működtetése

A szociális gazdaság mintegy „kiegészítő” funkciót képviselő szegmensként működik a nemzetgazdaság részeként. Felvállalja a társadalmi integrációval, az esélyegyenlőség megteremtésével, valamint a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos érdekek érvényesítését egyaránt. Mindezek révén a szociális gazdaság az ökoszociális modell érvényre juttatását kísérli meg a piacgazdasági feltételrendszerben. A szociális gazdasági tevékenységek közös érdekeken alapuló, hosszú távú együttműködést igényelnek a szereplőktől, s a „nem versenyző” csoportoknak is foglalkoztatási és jövedelemszerzési lehetőséget teremtenek.

Állattartással és a növénytermesztés területének egy apró szegmensének bemutatásával járulunk hozzá a szociális gazdasági modell népszerűsítéséhez.

Egyesületünknél a felelős és tudatos állattartást mutatjuk be, 18 lóval egy szamárral, kecskékkel, disznókkal és csodás baromfiudvarral.

Pávaházunk nagy népszerűségnek örvend!

2020-ban nyert Országos Közfoglalkoztatási Minta Program keretében létrehoztunk egy fácán voliert, ahol éves szinten 300 állatot nevelünk fel, melyet közvetlenül értékesítünk.

Ebben a programban építettünk két gomba sátrat, melyekben csiperkét és laska gombát termesztünk.

Komárom első közösségi kertjét a helyi óvodások szüleivel alakítottuk ki. Az otthon gondosan nevelt palántákat hozzák el a gyerekek, együtt ültetjük be a magaságyásokba. Minden látogatáskor elhangzik, hogy az én apukám építette, az én nagyimmal gondoztuk a palántákat, az én anyukámmal fogtuk a magot! A termések begyűjtésénél nagy a boldogság és büszkeség.

Rendhagyó élő környezetismeretórákat tartunk, hogy a felnövekvő generációnak bemutassuk az állattartás szépségét, hasznát.

Pályaorientációs órákon népszerűsítjük a mezőgazdasággal kapcsolatos szakmákat, mindezzel erősítve a helyben maradást, a vidék erősödését.

Szociális Farm támogatója:

Cím

2921 Komárom, Kossuth utca 81.

 

 

Nyitvatartás

Előzetes egyeztetés alapján

Kapcsolat

kemence.egyesulet@gmail.com
+36 70 774 1111